Vroeg opgestaan om de berg verder af te dalen. Kilometer aan kilometers door een verbrand landschap gereden. In Vida Cafe had ik een tweede ontbijt (zie hieronder) en deelde ik het tafeltje met een lokale ondernemer. Hij vertelde me dat in 2020 feitelijk de hele valei afgebrand is. Hiernaast vertelde hij me het verhaal dat hij daarna een persoonlijke ramp had gehad. Een tankwagen was zijn huis in gereden met benzine en ontploft. Hij was anderhalf jaar aan het procederen geweest want de verzekeringsmaatschappij zal het feit dat zijn huis daar stond als ‘toeval’. Veel te laat stapte ik weer op de fiets.

Uiteindelijk Eugene ingereden. Ik kende Eugene enkel van de atletiek, dus even langs het station gereden. Helaas kon ik niet naar binnen. Wel even een foto gemaakt.

Na koffie en boodschappen te hebben gehaald ging het weet westwaarts. Ik zou de kust, vandaag, niet meer kunnen halen dus de tent bij Fern Ridge Lake neergezet. Ik had nog contact gezocht met een WarmShowers host, maar ik merk dat ik even geen zin heb in verplicht gezellig doen. Als je mag overnachten in iemands huis dan moet je natuurlijk wel sociaal doen. Dus vandaag even niet.

Lekker alleen op de camping .. potje koken .. boekje lezen en op tijd naar bed.

Aantal gereden kilometers 118 met 286 hoogte meters.

Door admin