Het was erg koud. Ik had fijn mij apparaten opgeladen in het toilet maar als het koud is lopen ze snel leeg. De USB aansluiting van mijn naafdynamo is verroest door de regen dus opladen op de fiets zit er niet meer in.

Dus, wel fijn met muts op, de boel ingepakt en aan de laatste etappe begonnen.

De benen hadden er geen zin in. Wellicht hadden ze nog geen zin in rust. Geen tussenstops voor ‘second breakfast’ dus rond tien uur zelf maar koffie gezet met de Espro langs de weg met een paar boterhammen.

Gelukkig in Deadwood, geen levendig centrum trouwens, was er wel een winkel/bar. Deze werd gerund door een echtpaar. De dame was net Reese Witherspoon … heel grappig. Ze vertelde dat ze een nette bar had en iedereen er uit gooide die er een rommel van maakt of staat te vloeken….’its a family business!’.

Uiteindelijk Florence in gereden. De Garmin zei dat de training voorbij was en ‘U wint’. Dat is mooi, maar nu nog op zoek naar de Stille Oceaan. dat was nog niet eenvoudig. Ik kon enkel bij de Siuslaw River komen…en dat is niet de oceaan. De kuststrook had enkel ‘gated communities’ waar de ‘have not’ gemeenschap niet mocht komen. Bij Driftwood Shore was er een gaatje om op het strand te komen en kon ik mijn fiets in de Stille Oceaan dippen.

Het zat er op! In Jerry’s Place Bar and Grill was het al druk en ik proostte met de lokale gang met een biertje op mijn tocht.

Mijn filmploeg stond overigens natuurlijk klaar om het dippen ook even te filmen.

Daarna op zoek gegaan naar een overnachtingsplek…. Binnen, dit keer, want het was al best koud.

Aantal gereden kilometers 110 met 571 hoogte meters.

Door admin