Van een avondje in de hotspring slaap je goed. Toch om vijf uur opgestaan om vroeg richting Hells Canyon. Op de Adventure Cycling kaarten stond immers dat het daar warm kon zijn, dus vroeg beginnen.

In mijn geval was het enkel heel nat. Tijdens de klim uit Cambridge begon het te druppelen maar in de afdaling begon het hard te regenen. Ik was dan ook blij met de schijfremmen op de fiets.

Halverwege de afdaling was er een fijn restaurantje om op te drogen en koffie te drinken. Tevens was er wifi om even met thuis contact te hebben.

Uiteindelijk bestond Hells Canyon vooral uit twee stuwmeren waar ik langs reed. Bij het verlaten van de Canyon reed ik Oregon in. Tegen iedereen zeg ik al weken dat ik naar Oregon ga en nu ben ik er.

Lunch bestond uit een muffin bij een tankstation maar iets verder in Halfway besloot ik om wat boodschappen ten doen voor de ochtend en trof Rick uit San Diego bij een koffieshop. Leuk gesprek met hem! Uiteindelijk de tijd verkletst en toen ik weer op de fiets stapte zag ik dat ik nog over een hoge pas moest. Die viel me rauw op mijn dak maar de afdaling was geweldig.

Rond een uur of vier reed ik Richland in waar Craig ook was. Als een ware stel zwervers konden we in het ‘stads’ park kamperen onder de overkapping en ‘douchen’ met een tuinslang met koud water… ‘living the dream’. Morgen richting Baker City en met kaart 2 (van de 12) starten. Dit is feitelijk de laatste echte kaart want ik rij vanaf Eugene naar Florence (1 etappe op kaart 1) aan de kust om mijn avontuur af te sluiten.

In het lokale restaurant/kroeg een kipburger gegeten samen met Craig en een biertje gedronken.

Aantal gereden kilometers 119 met 1608 hoogte meters.

Door admin