De bruiloft in de zaal naast het park duurde tot laat en ik dacht dat er ieder moment een dronken hillbilly mijn tent in zou komen. Dus slecht geslapen. Vroeg vertrekken zat er dus niet in.

Na een fijne afdaling ging het richting de eerst pass. Een hoogtepunt was John Day Fossil Beds National Monument.

Hierna bleef het ‘woestijn fietsen’ in een warme en droge omgeving.

Ook weinig auto’s op de weg en dan krijg je wel eens het gevoel…’wat als er nu iets gebeurd’…. Dus helemaal relaxed fietste ik daar niet. Zeker niet toen ik bijna over een levende ratelslang reed. Ik kon hem net ontwijken. Waarom zijn er geen zebrapaden voor ratelslangen?

Uiteindelijk fietste ik de woestijn toch weer uit en kwam op de top.

Daarna was het naar beneden waar ik aankwam bij Spoke’n Hostel Lodging in Michell. Een top fietshostel met meerdere TransAm fietsers. Ik kreeg een bed en een glas limonade en ik kon gezellig praten met de andere gasten. Tevens een fijne keuken en een supermarkt om de hoek. Dus pasta met tomaten en broccoli.

Aantal gereden kilometers 113 met 812 hoogte meters.

Door admin