Vandaag van Bowie (Maryland) naar Oak Ridge Campground gereden in Viginia. Mooi via Washington en lekker nog even over de Mall gefietst. Fijne nacht gehad bij mijn Warmshowers host. Heel speciaal dat mensen hun huis voor een wat verwarde Nederlander open zet.

Wel een zware dag met 130 km en veel zon en heel veel stoplichten waarbij je dan maar op het voetpad moet fietsen om niet geraakt te worden door een auto. Gelukkig net op tijd voor het donker klaar met het opzetten van de tent en een warm maal met groente. Het laatste deel van de route was trouwens best een uitdaging. Komoot stuurde me dwars door het Prince William Forest heen, over een gravelpad. Best spannend eigenlijk, want het werk al donker en ik had geen idee waar ik heen ging.

Uberhaubt speciaal dat als je alleen gaat dat je met veel mensen praat… richting Washington met een oudere man gefietst die heel verbaast was dat ik in de US ging fietsen ipv het veel mooiere Europa. Tijdens de lunch met Chilenen zitten praten in Washington en hier net op de camping kwam Tom bij me zitten om alle verhalen van zijn TransAm te delen. Ik mocht hem altijd bellen als ik er door zou zitten. Verder tips gekregen om me te wapenen voor de honden in Kentucky… morgen op zoek naar Pepperspray en een lange stok. Het zou fijn zijn als ik daar langs was. Tom gaf aan dat ik iedere emotie tegen ga komen. Net nog even met Peter contact gehad… hij zit in San Francisco. Hij wou me ook wel helpen. Echt tof!

Aantal gereden kilometers 113 met 984 hoogtemeters.

Door admin