Koud….vannacht voor het echt! De Garmin gaf meerdere waarschuwingen dus dan moet het zo zijn. Gelukkig was de Rab mummy slaapzak van de Bever warm genoeg. Om 6.15 stond ik op om met mijn zus Marian te bellen. Dit viel mooi in haar middagpauze. Fijn om contact te hebben met thuis.

Ontbijt gemaakt met havermout, bananen en koffie gezet. Ik was mijn handschoenen van thuis vergeten en gisteren nog tuinhandschoenen kunnen kopen in een lokale “Kentucky store”. Wel warm maar niet echt praktisch. Nadat we alles ingepakt hadden vertrokken Jack en ik uit Booneville. Gisteren had ik nog even met de Sheriff gesproken toen ik naar de diner liep… leuk al die spontane praatjes. Nu weer onderweg. Direct maar even koffie bij het tankstation en even fijn naar toilet. Daar ook maar weer nieuwe handschoenen gekocht… Grease Monkey’s zijn wat praktischer.

Weer veel klimmen, maar de omgeving leek wat vriendelijker. Minder pickup trucks, minder caravans met bergen huisvuil en wrakken. Hierdoor waren er ook minder honden. Kentucky liet zijn betere kant zien. Mooie afdalingen ook, hieronder een mooi voorbeeld.

Uiteindelijk in Berea aanbeland. Een prachtig studenten stadje met de focus op kunst. Jack vond het prima zo en zocht een motel om morgen een rustdag te nemen. Ik fiets morgen dus alleen door. In Berea ging ik eerst een ijsje eten bij Fudge Shoppe om te zien waar ik ging overnachten. Toen door naar de Oh Kentucky campground waar ik fijn kon douchen en de was doen. Ik had geen puf om het stadje in te gaan dus heb Californian Fajitas gegeten bij de Mexicaan. Een goede keuze want ik kreeg een hele schaal groente voorgeschoteld!

Morgen dus alleen verder richting Springfield. Er komt regen aan dus ik heb contact gelegd met een WarmShowers host voor over een paar dagen die notabene in de zomer in Nederland gaat fietsen. Dus daar zie ik al naar uit!

De tweede kaart (11) is gefietst.

Afstand vandaag: 80 km met 1100 hoogte meters.

Door admin