Oei…regen, dacht ik vanochtend toen ik wakker werd in de kerk in Marion. Eerst maar ontbijten en mijn spullen opruimen en koffie zetten. De pastoor had me de werkende koffiemachine laten zien en daar kon ik mooi gebruik van maken.

Toen, in regen kleding op pad naar het westen.

Via de KY91 richting de pont die me de Ohio River over zou zetten naar Illinois. Toen ik aankwam was hij net weg. Dus even wachten, onderwijl kwam de lokale Amish zijn groente stal inrichten. Bijzonder, met paard en wagen.

In Illinois ging het langs de rivier met stevige hellingen naar boven en beneden.

Inmiddels was het al weer half twaalf en ik had zin in koffie maar er was geen tankstation te bekennen. In Elizabethtown was er reuring bij de ijssalon. Daar een koffieijsje gepakt en zitten luisteren naar de countryzangeres die daar aan het optreden was.

Daarna door… ik had immers een Warmshower geregeld en wou niet te laat aankomen. De heuvels richting Eddyville waren echter erg stijl.

Eindelijk in Eddyville kwam ik aan de praat met een mevrouw die zaken moest doen bij het postkantoor. Grappig, dit soort kleine gesprekken. Door haar zat ik iets later met een broodje BLT en een oneindige hoeveelheid koffie in het lokale restaurant met de naam ‘Shotgun Eddy’. Fijn hoor, dat ze blijven doorschenken met die koffie.

Daarna als de wiedeweerga door naar Goreville. Ik moest zelfs noordelijker zijn want mijn WarmShowers huis lag aan het Lake of Egypt.

Ook weer een mooie ervaring om te douchen, eten en slapen bij deze belezen en bereisde host Gigi, waarbij haar dochter nog wel even facetimde om te checken of er toch geen engerd bij haar moeder kwam overnachten.

Morgen rij ik naar de Mississippi.

Vandaag gereden kilometers 127 met 1475 hoogte meters.

Door admin