De keuze voor een hotel was verstandig. Het slechte weer van gisteren duurde ook de gehele nacht met enorme stortregens. In de ochtend was het gelukkig droog.

Via Komoot had ik een autoluwe route naar route 76 gemaakt. Ik reed over een gigantische vlak plateau weer naar de route. Vlak voor Sebree zat ik weer op de route.

Met hier en daar wat heuvels was het duidelijk dat hier de kippen vandaag kwamen (KFC??). Om de zoveel kilometer was er een kippenstal. In tegenstelling tot de Nederlandse situatie was er echter geen stank. Wellicht doen ze iets beter hier.

Rond half twaalf kwam ik langs Lauries Soupeer Savor. Een leuk restaurantje met lokaal gezelschap. Ze maakten een lekker broodje voor me en hadden koffiecake met bruine suiker. Iedereen was geïnteresseerd in mijn trip en men gaf aan dat ik de eerste cross-country fietser was. Nou ja, voor nu ben ik enkel een Washington DC naar Kentucky fietser.

Onderweg naar Marion vond ik het stuk bij Dixon wel vreemd. De burgemeester was duidelijk een Trump supporter met alle posters om Dixon weer ‘Great’ te maken. Rondom Dixon was men nog aan het oliepompen!

Uiteindelijk in Marion aangekomen en door pastoor James een plekje gevonden in Marion United Methodist Church. Mooi plekje met stapelbedden en logboeken van 12 jaar onderbrengen van fietsers in deze bijzondere kerk.

Morgen rij ik Kentucky uit en Illinois in.

Aantal gereden kilometers: 125 kilometer met 973 hoogtemeters.

Door admin