Vroeg wakker geworden om Suzan (WarmShowers hostes) gedag te zeggen. Ze moest op tijd op haar werk zijn. Daarna lekker ontbeten met Ron. Ze hadden alles uit de kast getrokken en met een ontbijt van havermout met granola en vers fruit vertrokken Ron en ik in hun Dodge Ram 1500. Ze vonden het geen goed idee als ik weer over de snelweg Elizabethtown zou verlaten.

Voordat ik op de route 76 werd gezet brachten we eerst een bezoek aan fietswinkel E’Town Schwinn Cyclery van Bob. Iedere TransAm fietser moest daar natuurlijk even een berichtje op zijn muur schrijven net als andere Nederlanders die door Elizabethtown fietsten. Mooie gast die Bob.

Daarna met fijne rugwind onderweg naar het westen. Ik ben Kentucky nog niet uit en kwam dus een enge hond tegen. Het was een soort van kruising tussen een pitbull en Deense Dog (als dat uberhaupt kan). Uiteindelijk nam die een hap uit mijn fietstas en na een aantal minuten droop hij toch maar af. Heel spannend!

Door het Rough River Dam State Park gefietst. Veel boten op de kant maar weinig water in het meer. Snel even bij een tentje gelunched en doorgefietst.

Helaas was de camping in Fordsville onvindbaar, dus heb ik toch maar de bewoonde wereld rondom Owensboro opgezocht en ingechecked in een hotel na twee uur in de regen gefietst te hebben. Buiten onder het afdak wel even mijn camping maal in elkaar gezet op de JetBoil, pasta met brocolli en rode saus. Morgen eens zien of ik dicht bij Illinois kan komen

Totale afstand 122 kilometer met 1100 hoogte meters.

Door admin