Vanochtend het aller slechtste hotel ooit verlaten in Springfield. Via mooie achteraf weggetjes het BBB/Caroline utopia achter mij gelaten en in een gebied gekomen met grotere boerderijen. Weinig honden vandaag op de route, een aantal kwamen moedig aanrennen maar stopten bij de weg.

Koffie gevonden in Loretto. In een soort van saloon kreeg ik een halve liter koffie voor een dollar. Dat de economie van Loretto meer draait op whiskey bleek toen ik het stadje uitreed…. Allemaal opslag plekken voor Maker’s Mark whiskey.

Onderweg kon ik geen plek vinden voor de lunch, dus langs de weg bagels met pindakaas en banaan gegeten.

Rond een uur of twee reed ik Hodgenville binnen. De geboorte plaats van Abraham Lincoln. Een mooi plaatsje om van de route af te wijken en richting mijn Warmshowers host Suzan en Ron te gaan.

Eigenlijk was het nog best een stuk fietsen met veel klimmen en dalen. Ook je weg vinden in een onbekende stad was wel een uitdaging. Maar om 4 uur stond ik op hun inrit.

Wat een gastvrij welkom kreeg ik van Suzan en Ron. De kelder was voor mij gereserveerd en we aten heerlijk pasta met een drankje samen met hun vriend uit Oregon die toevallig ook in de stad was. Na die tijd hebben we over mijn reis en die van hun gesproken. In juni fietsen zij van Amsterdam naar La Rochelle waar de moeder van Ron woont. Om de avond af te sluiten namen ze me mee in hun Ram 1500 pickup truck om de stad te laten zien en om nog even wat te drinken bij hun favoriete biercafe Flywheel Brewery in Elizabethtown. Een leuke avond met veel gepensioneerde ex-leger mensen. Fort Knox (ja, die van al dat goud) ligt hier vlakbij.

Totale afstand: 102 km met 902 hoogte meters.

Door admin