Vroeg wakker jn de kerk in Saratoga. Altijd fijn zo’n kerk, dan kan je gewoon even koffie zetten in de ochtend. Fijn even met het thuisfront kunnen videobellen en om zeven uur vertrokken.

Met rugwind en naar beneden ging het fijn. Bij Walcott even snel koffie drinken in een vaak tankstation en daarna ‘invoegen’ op Interstate 80. De snelweg die Chicago verbindt met Salt Lake City. Op de weg dus grote dikke trucks, rechts van de weg veel wild zoals Pronghorn Antelope en daar tussenin de eenzame fietser.

De antilopes waren trouwens goed getraind. Steeds kwamen ze vlak bij me lopen maar wanneer ik mijn telefoon pakte om een foto te maken waren ze snel weg.

Relatief makkelijk rolde ik Rawlins binnen. Bij de Wallmart kocht ik fruit en groente. Verder was ik op zoek naar bearspray. Ik kreeg steeds meer verhalen mee over dat de beren net uit hun winterslaap kwamen en dan agressief kunnen zijn. Bij de Wallmart was het uitverkocht en bij de Tractor Supplies (soort van BBB winkel) hadden ze het niet. Gelukkig was er een sportwinkel in de stad. Sport heeft hier echter niets met sport te maken. Het is gewoon een wapenwinkel, maar goed … ze hadden bearspray. De eigenaar zei nog…’something you buy but hope you never need’.

Daarna even in een koffiehuis gezeten om koffie te drinken en iets lekkers te eten en om de kerk te bellen in het volgende plaatsje. Helaas geen gehoor. Koen had wel zin om even te bellen, dus dat was super leuk. Aangezien er onweer aan kwam toch besloten om in Rawlins te blijven en op de KOA camping mezelf verwend op een mini-huisje zodat ik droog kan slapen.

Het voelt wel een beetje als spijbelen om op de tweede dag op rij om twee uur s’middags al te stoppen met fietsen. Maar ook wel even lekker, soort van halve rustdag. Uiteindelijk wat zitten lezen op de veranda (weer een boek uit) van mijn huisje en ik ben aan het tekenen geslagen om ook iets creatiefs te doen. Helaas geen talent… maar wel leuk om te doen.

Op de camping mijn potje gekookt en vroeg onder de wol om morgen naar Jeffery City te fietsen.

Gereden kilometers 73 met 402 hoogtemeters.

Door admin