Het huren van het houten huisje op de KOA camping in Rawlin was wel een goede zet. De Interstate maakte veel lawaai en s’avonds ging het flink regenen.

Ik stapte vroeg op de fiets en om half zeven ging ik op pad. Je ziet dat iedere dag rond half drie er onweer komt. Dan wil je niet op zo’n enorme vlakte zijn. Bij een lokale diner wou ik nog even koffie halen, maar dat schoot niet op en haalde ik even koffie bij de McDonalds.

Fijn met rugwind reed ik richting Muddy Gap om daar links af te slaan. Na het afslaan was ik ook direct het grote vrachtverkeer kwijt. Ik zit nu op de route naar de Tetons en Yellowstone. Dus veel campers en pickups met enorme caravans passeren me.

Halverwege trof ik twee fietsers die de andere kant op gingen. Miles en zijn vader ondernamen samen de trip vanaf Oregon naar Virginia. Wat mooi om dat samen te doen, mij is dat niet gelukt om zoiets met mijn vader samen te doen. Ik maakte een paar foto’s en zei dat ik het speciaal vond en ging weer onderweg want onweer zat in de lucht.

Bij Jeffrey City vond ik een cafe om koffie te drinken en om wat te eten. Aan de bar zaten twee dronken oude mannetjes. Een ging net weg nadat hij nog een doos bier onder zijn arm sloeg en stapte de auto in… ik was gelukkig van de weg. De andere bleek de uitbater te zijn van het Split Rock Cafe. Met moeite wist hij koffie in te schenken en een bestelling voor een hamburger op te nemen. Uiteindelijk kletsten we leuk en ik besloot om te blijven slapen in de kerk want het onweer stond op het punt van beginnen.

De kerk had al lang geen kerk functie meer want Jeffrey City is een zogenaamde yellowcake boomtown. In de koude oorlog werd hier uranium gewonnen maar in 1986 werd de mijn gesloten en verliet 95% van de bevolking het plaatsje. Dus enkel autowrakken en dicht getimmerde gebouwen. De kerk doet dienst als cyclist hostel met een centrale ruimte waar je kan basketballen, uitgeruste keuken en meerdere kamers met stapelbedden. Alle muren zijn beschreven met namen en boodschappen van alle fietsers die hier al die jaren zijn geweest, nu ook die van mij.

Aantal gereden kilometers 112 met 477 hoogtemeters.

Door admin