Vandaag een nagenoeg droge dag in Montana. Ik verliet Jackson rond zeven uur. Mooie vlaktes met vergezichten op de Montana bergen.

Ik moest één hoge pas over maar dat viel reuze mee. Wat wel vervelend is, zijn de grote veewagens. Ze rijden vaak hard en verplaatsen dan veel lucht.

Onderweg naar de top zag ik nog een Elk, dat is een groot hert. In de afdaling richting Darby kwam ik twee fietsers tegen. Een française die net afkomstig was van mijn WarmShowers host en een wie een eigen route naar San Francisco reed. En Dan die via de Lewis and Clark trail terug fietste naar zijn woonplaats Boston. Ik zit nu ook op de Lewis and Clark trail. Dit waren twee mannen die in opdracht van president Jefferson een expeditie deden naar het westen van Amerika in 1803. Ongelofelijk eigenlijk dat ik in een stad woon die 1255 jaar oud is (Deventer is gesticht in het jaar 768) en hier is de historie maar 220 jaar oud. Eigenlijk zie je langs de weg enkel geschiedenis zaken sinds de Lewis en Clark expeditie. De periode daarvoor bestaat niet echt.

Rond vier uur kwam ik aan bij mijn WarmShowers host Curtis in Darby. Curtis is echt een fiets liefhebber en zijn huis bestaat uit veel… veel fietsen. Hij heeft sinds 8 jaar meer dan 300 fietsers opgevangen.

Aantal gereden kilometers 121 met 479 hoogte meters.

Door admin