Het is 3 juni, wereldfietsdag.

Vanochtend met Curtis ontbeten en verder gesproken over zijn huidige werk als vrachtwagen instructeur, zijn tijd als vrachtwagenchauffeur en zijn tijd in het leger. Zijn verhalen tijdens Desert Storm waren wel opzienbarend….. best eng zo’n oorlog.

We namen afscheid en ik ging weer onderweg. Het had geregend en ik besloot om op de grote weg te blijven, niet heel tof want ondanks dat het zaterdag was,was het best druk op de weg naar Missoula.

Bij Hamilton gestopt voor koffie in een echte diner.

De route verder was niet echt interessant en deel onnodig, immers morgen moet ik het stuk naar Lolo terug rijden.

De route loopt echter naar Missoula omdat de organisatie die de routes maakt, Adventure Cycling, in Missoula zit. Helaas werd de Nederlandse fietser niet met alle egards ontvangen want ze waren dicht op zaterdag en zondag. Normaal kom je met je foto op de wall of fame en krijg je gratis ijs. Helaas niets van dat alles.

Dan maar zelf een ijsje kopen en naar de fietsen winkel om te laten checken of ik mijn ketting al moet vervangen….alles OK. Tevens een nieuwe fietsbroek gekocht. Van één van de twee broeken die ik bij me heb werd de zeem wel heel dun. Nu een olijf groene… heel hip hier. Ik ben benieuwd wat het thuisfront er van denkt. De dames uit mijn schaats/fietsgroep hebben hier meestal wel een mening over.

Ik kreeg nog een berichtje van Jack, waarmee ik in Virginia heb gefietst. Hij is vanaf Pueblo doorgestoken richting Nevada en Californië en hij heeft de Stille Oceaan vandaag bereikt.

Craig heeft mij inmiddels ingehaald en we drinken bij GILD brouwerij samen een biertje en gaan wat eten wat. Daarna snel terug om nog lang te zitten met mij WarmShowers host Ethel. Een vrouw van 85 die ieder jaar tot 2021 nog op fietsvakantie ging.

Aantal gereden kilometers 109 met 219 hoogte meters

Door admin