Gisteravond nog een tijd met Simone, een Zwitserse TransAm fietser gesproken. Ze ging van West naar Oost en we konden elkaar dus van tips voorzien.

Om vijf uur stapte ik uit de tent. Alles mooi droog. Maar helaas… toen ik net de tent had afgebroken begon het te regenen. Alles nat. Toch om kwart over zes vertrokken. Vroeg vertrekken want na drie uur gaat het vaak onweren. Vandaag was het dus anders en ik daalde door het Clearwater National forest in de stromende regen af. Gelukkig werkte het regenpak goed.

Na 90 kilometer kwam ik in Powell aan. Heerlijk pannenkoeken met stroop en koffie. Wel uniek dat je dus uren door een bos kan fietsen zonder GSM dekking en zonder iemand te zien.

Ik reed tot Kooskia waar ik in het stadspark kon kamperen. Tevens had ik nog tijd om mijn kapotte SPD pedaal te repareren. Fijn zo’n Leatherman… genoeg tools om dat klusje te klaren.

Helaas geen foto’s vandaag (volgende dag geupdate). De GSM dekkkig in Idaho is zodanig dat enkel de SIM van mijn werk, werkt. De eSIM (prive met Amerkaans data abonnement) wil niet werken in een gebied met enkel Verizon service zoals hier en ik moet mijn data gebruik op mijn werk SIM beperken… ik werk immers niet. Qua telecommunicatie infrastructuur valt met überhaupt iets op. In kleine stadjes staan vaak twee GSM masten naast elkaar. De ene lijkt een gedeelde mast te zijn met meerdere antennes. De andere (Verizon Tower Company staat er op) heeft maar één set antennes. Hier, net als in Yellowstone staat maar 1 mast… die van Verizon en er is enkel Verizon service.

Gereden kilometers 142 met 368 hoogte meters.

Door admin