Vandaag over de Blue Ridge Parkway… het was klimmen … klimmen en klimmen. Stukken waren volgens de Garmin 18% maar gemiddeld iets van 6%. Met een zware toerfiets is dag toch even anders dan op de lichte Canyon.

Van begin tot het einde was er niets te koop, dus halverwege was mijn water wel op. Ook de Park Service Stations gaan pas na Memorial Day open. De vriendelijke Amerikanen willen echter graag helpen na een leuk praatje. Een oude baas kwam mij achterop en wou mijn bidons wel bijvullen, want hij was toch bijna thuis. Hij riep nog “don’t let a bear jump in front of your bike”…. brr en dan…wat moet ik dan. De lunch met uitzicht over de mooie natuur was toch een stuk minder relaxed.

Na de afdaling met gigantische percentages dacht ik na Vesuvius aan te komen bij de camping. Helaas daar stonden enkel kapotte auto’s en ‘Campground Closed’. Ja, dan moet je flexibel zijn en doortrappen tot over nog meer heuvels naar Lexington VA. Daar toch maar ‘the easy route’ gekozen en ingechecked in de Best Western. Gelukkig werkte de truc…’do you have a better price’ nog steeds. Nu bijtanken en morgen een kortere rit naar het Four Pines hostel waar iedereen welkom is die de Transam doet of de Appalacian Trail lopen.

Vreemd eigenlijk dat ik nog geen andere TransAm fietser heb gezien. Wellicht ben ik wat vroeg… het voordeel is wel dat de temperatuur wat lager is.

Aantal gereden kilometers 93 met 1535 hoogtemeters.

Door admin