Helaas geen 4g coverage vandaag dus een dagje later de blog op de site. Vanochtend werden we door Curtis en Jeniffer uitgezwaaid en reden Jack en ik samen verder. Leuk om even met iemand te fietsen. Wat een geweldige plek was dat, we kregen zelfs ontbijt en verse koffie. Curtis had ons geadviseerd om een shortcut te nemen omdat een weg afgesloten was en om een aantal onnodige hoogtemeters te besparen. Om 10.30 hadden we koffie bij de Mc Donalds, ook even fijn met Koen ‘gevideobeld’ via de gratis wifi. Fijn om zo nu en dan contact te hebben met thuis. Jeske had pianoles, dus dat lukte even niet. Het is soms moeilijk om het tijdsverschil te compenseren.

Via Whyteville kwamen we aan in Rural Retreat en aten we in een Menonieten restaurantje een soort van pokebowl. Iets verderop was ‘The Dutch Pantry’, dus er moeten hier meer Nederlandse roots rondlopen.

Door Mount Rogers National park klommen we richting Troutdale. Onderweg zagen we een groot zwart beest van de beek weg rennen in het bos, Jack en ik waren ervan overtuigd dat het een zwarte beer was. Wel fijn om zo samen te fietsen door dit bos.

Veel bergop weer vandaag en een beetje last van mijn linker knie. Hopelijk trekt het vannacht weg.

In Troutdale konden we achter de kerk slapen. In het bunkhouse stonden stapelbedden en in de kerk konden we douchen. Samen hebben we gekookt en na afloop kwam er nog een dikke truck aan met een gepensioneerde politieman uit New York, hij bleef ook slapen en ging morgen een deel van de Appalacian Trail lopen. Allemaal stoere verhalen waarbij de hoop op een betere wereld wel snel vergaat.

Door admin