We verlieten Troutsdale vandaag. Gisteravond kwam er dus een grote kerel bij de kerk slapen… stelde zich voor als ‘Bear’ … het was ook een beer van een kerel met stoere verhalen. Blijkbaar hebben Appalacian trail wandelaars een eigen naam. Wellicht ook iets voor Mirjam en Jeanette tijdens de vierdaagse. Ik hoop dat de knie snel weer mee gaat werken. Anyway, grote verhalen had die Beer… blijkbaar een NYPD politieagent die veel ellende heeft gezien. Luisteren deed die eigenlijk niet.

Jack en ik reden mooi vroeg weg… de Garmin zei nog dat we fout zaten… maar kom op… we wisten de route zelf wel. Na een half uur zuidelijk gereden te hebben met mooie afdalingen zaten we bijna in Tennesee. Toen maar weer terug naar de kerk en dus een dik uur weg gegooid.

Klimmen en afdalen naar Damascus, een plek waar de Transam en de Appalacian Trail elkaar ontmoeten. Fijn bij Mojo’s koffie kunnen drinken en een broodje. Ook weer 4G dekking zodat ik even met Jeske kon praten. Ze was aan het koken, top Jeske! Door naar Meadowview… lunch met een ijsje bij de ‘Golden Arches’ volgens Jack, en kon ik fijn even facetimen met Jeanette op de wifi van de Mc. Prettig om zo contact te houden met thuis.

Daarna door naar Hayters Gap. Wat een heuvel was dat… gelukkig had ik mijn zadel iets hoger gezet waardoor de pijn in mijn knie afnam, maar meerdere kilometers 11% was geen pretje. Jack verloor ik snel uit het oog, hij fietst met minder bagage en komt sneller boven. Halverwege een hilbilly aangeschoten om een bericht aan Jack door te geven dat ik niet tot Concil zou gaan maar tot Rosedale.

Dat was een goede keuze. De Elk Garden United Methodist Church biedt overnachting voor een donatie. Er stonden koekjes klaar en koude ijsthee. Verder mocht ik de soep gebruiken en volgens de beheerder mocht ik de croissants uit de diepvries ook gebruiken. Wat een service!

Heerlijk kon ik buiten in het zonnetje genieten van een kopje koffie. Na 16.00 uur is mijn fysieke en mentale accu wel op en vind ik het fijn om in het zonnetje te zitten met een kopje koffie en een boek.

Na een uurtje kwam Jack ook bij de kerk aan, de camping in Council was waarschijnlijk dicht en dit was wel een betere keuze.

Totaal aantal kilometers gereden 107 met 1294 hoogtemeters.

Door admin