Om kwart over vijf stond ik op. Inmiddels heb ik het ritme van de zon. Het voordeel is dan ook dat het grootste deel voor de middag gefietst is en dat de kans op minder wind hoger is en de kans op onweer dan weer lager. Dus om kwart over zes had ik ontbeten, tent ingepakt, alles weer op de fiets en reed ik het stadspark uit. Twee reeën hadden net besloten om het park in de lopen.

De route naar Dubois ging via het Wind River Indian Reservation. Hier gelden dus niet de regels van de staat Wyoming maar deze hebben eigen regels. Direct kom je dan ook een casino tegen. Verder is er weinig bevolking. Gedurende de 120 kilometer rit kom ik dan ook één tankstation tegen. Handig dat je daar ook direct je wapens jan kopen. De natuur is prachtig. Veel rode rots partijen en een meanderende rivier.

Gedurende de rit weer een fietsende tegenligger. Dit keer Dan uit Minnesota. Dan reed zijn eigen TransAm zonder rariteiten en reed minimaal 200 kilometer per dag, sliep langs de kant van de weg en had één klein tasje bij zich. Een echte baas dus. Hij was anderhalve week geleden vertrokken uit Florence Oregon wat ook mijn bestemming is echter hij was niet via Missoula in Montana gereden. Ik zal echter nog drie weken nodig hebben.

We namen afscheid en ik reed door naar de KOA in Dubois om een cabin te huren ivm de wind en de verwachte kou. In het stadje at en dronk ik nog wat om moet in te drinken om morgen de Togwotee Pass te beklimmen richting de Grand Tetons.

Gereden kilometers 123 met 1021 hoogte meters.

Door admin