De regen en de kou hielden me vannacht wakker. In de ochtend de natte tent dus ingepakt en bij het Visitors center ontbijten en weer opwarmen.

Hierna op de fiets richting Yellowstone. De discussies van gisteren aan de bar galmden nog wel na in mij hoofd. Amerika loopt een aantal jaren voor op Nederland en dat is best zorgelijk. Er zijn zoveel overeenkomsten. De politieke vrouwenhaat in Amerika richtig Hillary Clinton en in Nederland tegen Sigrid Kaag. Het inperken van vrouwenrechten. Het diep gewortelde racisme en de angst voor immigratie is hetzelfde als in Nederland… echter in Nederland loopt het wat achter. Hier in Amerika worden bepaalde boeken al verboden zijn de rechten van vrouwen al ingeperkt. Met een groot deel van Nederland dat al extreemrechts kiest is dat best zorgelijk.

Oei… en toen kwam er 50 meter voor mij een zwarte beer uit het bos. Een spitsere neus en geen bochel maken een zwarte beer. We schrokken allebei en ik denk dat Daniël Lohues gelijk had ‘ze bint benauwder veur oe as i vor heur’. Ik draaide om en wachte tot er auto’s langs kwamen. Daarna stak de beer over en na een paar minuten ben ik er ook langs gegaan. Helaas geen foto.

Schaatsen vergeten

Uiteindelijk een prachtige rit door Yellowstone. Bij Grant Village probeerde ik te lunchen, maar helaas was het restaurant gesloten. Een echtpaar op de parkeerplaats vroeg of ik een broodje van hun wou. Dus even later zaten we gezellig te kletsen en een broodje te eten. Grappig dit soort toevallige ontmoetingen. Ik ben als enige fietser in Yellowstone een bezienswaardigheid en overal willen mensen wel een praatje maken.

Uiteindelijk bij de Old Faithfull Inn aan gekomen. Een duur hotel zonder wifi of TV op de kamer. Wel kon ik fijn de tent drogen in de kamer.

Aantal gereden kilometers 98 met 1166 hoogte meters.

Door admin