Vanochtend voor drie mensen ontbeten in de Old Faithfull Inn en onderweg gegaan, handig zo’ ontbijtbuffet. Wat een speciaal gebouw is dat toch. Opgebouwd in 1903 met lokale stenen en balken. Verder geen luxe maar enkel authenticiteit. Dat is op die plek soms ver te zoeken met alle toeristen die voor het eerst wandelschoenen dragen om van de auto naar het hotel te lopen.

Onderweg via de highlights van Yellowstone. Doordat ik vroeg was was waren er bijna geen andere toeristen en was het wel mysterieus doordat de rook bleef hangen.

Geen beren op het pad dit keer maar veel bizons. Prachtige beesten.

Bij Yellowstone West reed ik het park uit. Tijd om even de voorraden aan te vullen, contact met thuis en met vrienden via Whatsapp en door Montana in te fietsen.

Bij Earthquakelake (gevormd door een aardbeving van 7.5 in 1959) kwam er onweer. Ik dacht er aan om te overnachten op een van de statepark campings daar maar ik was alleen en er stonden veel ‘beer waarschuwingsborden’. Toen het een beetje beter werd ging ik toch door. Foute beslissing want een kilometer of drie verderop zat ik in een enorme hagelbui zonder beschutting. Bij een afgesloten schuur vond ik een pallet waar ik onder kon schuilen. Toen het iets beter werd sprong ik op de fiets om door een inmiddels witte wereld bij bet eerste beste huis op te warmen. De eigenaar werkte toevallig bij de camping waar ik heen wou en hij wou me wel even brengen.

Op de camping kon ik voor weinig geld een caravan huren…. En ik mocht ook wel komen eten. Mooi langs de Madison River. Trailmagic!!

Aantal gereden kilometers 112 met 496 hoogte meters.

Door admin